[ad_1]

Asta da… clientă la… MALL! O vulpe rătăcită, posibil speriată, dezorientată, a ajuns… într-un mall din sudul Bucureștilor. Nedumerită să vadă atâtea lumini, zgomot și mulțime de oameni, și-a zis „să-și tragă sufletul”, și…s-a ascuns sub tejgheaua unei cafenele.

„S-a rătăcit cumva și a ajuns în mijlocul mall-ului, unde s-a ascuns sub o tejghea dintr-o cafenea. A trebuit să intervenim, a fost o mare varză, s-a închis mall-ul pentru o oră cât am făcut să ajungem până acolo. Nu a fost nicio problemă, pur și simplu am recuperat animalul și a fost eliberat”, a povestit medicul veterinar Ovidiu Roșu de la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice, ăntr-o intervenție televizată.

Medicul veterinar a explicat că vulpile sunt văzute mai des toamna pentru că puii ies din vizuini.

Atenție, în astfel de cazuri, când vulpile ajung zone locuite, speriate de trafic, de zgomot, de aglomerație, de… semafoare sau claxoane pot deveni agresive, pot mușca… și e posibil să fie turbate…

De asemenea, riscurile pentru șoferi – și nu doar pentru ei – sunt uriașe. „De la o bară lovită până la daună totală și morți toți din mașină. Pentru că poți să lovești un animal și să intri în pom, să tragi stânga pentru că animalul îți vine din dreapta și să intri în TIR-ul care vine din față – orice este posibil”, spune fostul pilot Titi Aur, specialist în conducere defensivă.

Nu o dată, vulpi au fost văzute pe străzile sau prin parcurile sau parcările din  București, uneori chiar prin preajma unor staii de tramvai unde erau cosuși de gunoi arhipline cu resturi de… gustări…

Articolul A intrat sa-si traga sufletul, dar n-a-ndraznit sa ceara o cafea „moca”. O vulpe intr-un mall din Bucuresti! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link