[ad_1]

„Astăzi am obținut încă o finanțare prin PNRR ( fonduri Europene). Prin acest proiect vom  restaura opt case cu arhitectura tradițională valoroasă, aflate  în cele trei sate ale noastre : Hoghilag , Valchid și Prod. Valoarea finanțării este de 480.000 euro ( 60.000 euro/ casa). Nu am cuvinte să le mulțumesc băieților nostri din cadrul echipei primariei pentru implicare, seriozitate și disponibilitatea de care dau dovadă în fiecare zi. Bravo băieți!”

 Este mesajul postat vineri seară de domnul Nicu Lazăr, pe contul său de socializare. Știți cine e?! Este primarul comunei Hoghilag, acolo unde s-a înstăpânit, pe blândele coline, tărâmul fain al tuberozelor, cu hectare întregi de flori fermecate. Acolo, la dumnealui ACASĂ, e zo zonă plină de frumos, de tradiții, de gospodării și gospodari ce țin viu tezaurul moștenit. Și oamenii aceia se ncăpățânează atât de frumos să păsteze totul cu sufletul cald al satului…

Și nu, nu vă spunem „povestea” asta întâmplător… Vă spunem pentru că tot ce se întâmplă pe acel meleag e uimitor și umple inima oricui și… atrage mii de turiști din țară și… de peste mări și țări.

Știți ceva?! Și noi, aici, în Prahova, avem locuri minunate și… AR PUTEA (condițional optativ!!!) ar putea dudui și meleagul nostru de farmecul tradițiilor autentice și de vizitele unor… mii de turiști…

***

Cea mai veche atestare documentară a localității (comuna e situată la79 k de Sibiu) este într-un document din 1335, care se referă la un preot, pe nume Johannes, din Archidiaconatul Târnavei.

În jurul anului 1900 mare parte din locuitorii sași au emigrat în SUA, în special pentru a lucra în oțelăriile și fabricile de mezeluri din Chicago și Detroit.

Orga bisericii din Hoghilag, construită în 1810 de Samuel Joseph Maetz, a fost restaurată în Germania, și apoi mutată la Academia de Muzică din Cluj.

Articolul Ati auzit de Hoghilag? Ce se intampla acolo poate fi LECTIE pentru Prahova a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]