Proiectul Art interActions este unul dintre cele 8 câștigătoare în cadrul Fondului Prahova Pentru Educație. Candidatura a fost depusă la prima sesiune de proiecte, din vara anului 2022, de către Palatului Copiilor Ploiești și succesul a adus o finanțare de 124.000 de lei pentru renovarea unei săli de spectacole, dotată cu echipamente scenotehnice, care să constituie pentru tineri un loc de întâlnire, auto-cunoaștere, explorare și dezvoltare personală, prin organizarea de spectacole.

„Lipsa de educație estetică a devenit o realitate a vremurilor noastre.

Fenomenele nedorite în viața de elev precum: segregarea, marginalizarea, violența, bullyingul, consumul de alcool, fumatul, sedentarismul și supraponderabilitate, lipsa integrității, a interesului de a învăța sau chiar abandonul școlar reprezintă o problemă reală a viitoarelor generații.

Faptul că tinerii sunt dependenți de device-uri este un truism cu care ne-am obișnuit. În fapt ei sunt dependenți de o formă de artă vizuală care le oferă divertisment, socializare, informații.

Este necesar un loc de întâlnire și manifestare a comuniunii dintre copiii-artiști și public. Avem nevoie de un public pe care să îl formăm chiar noi, așa cum orice instituție de cultură își formează propria audiență; să se creeze o efuziune spirituală a ideilor, atitudinilor, valorilor cultivate, un ethos al unei comunități create în jurul frumosului, nu impus, ci așa cum și-l imaginează ei, tinerii mileniului III”, susțin coordonatorii proiectului.

Anual, pragul Palatului Copiilor Ploiești și al structurii arondate, Clubul Copiilor Băicoi, este trecut de aproximativ 2500 de elevi cu vârste între 4-19 ani.

Cursurile desfășurate aici sunt gratuite și cuprind o arie extinsă de discipline artistice, tehnico-aplicative, sportive, culturale – în total 24 de norme.

Profesorii sunt specialiști în domeniile de predare, cu grade didactice și rezultate excelente în activitățile competiționale, proiecte educative și parteneriate, activități metodico-științifice.

Articolul O sală de spectacole renovată, cu echipamente de top, pentru tinerii din Ploiești și nu numai a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.