[ad_1]

Vești bune! E OFICIAL: 2 proiecte cu fonduri europene aprobate prin programul PNRR pentru orașul Bușteni!

Autoritățile locale informează, în acest context, că a fost aprobat unul dintre cele mai importante proiecte depuse până în acest moment de către Primăria orașului Bușteni, anume proiectul privind construirea a trei blocuri nZEB de locuințe sociale pentru tinerii din orașul Bușteni. Terenurile propuse pentru construcția acestor blocuri sunt localizate pe Str. Urlătorii și Str. Ștefan Cel Mare – valoarea eligibilă aprobată fiind de 14.120.845,78 Lei, fonduri europene obținute prin programul PNRR. Așteptăm cu nerăbdare semnarea contractului de finanțare și etapa de implementare.

Administrația locală reamintește că pentru a fi posibilă depunerea acestui proiect și a avea terenurile disponibile, în cadrul Consiliului Local s-a aprobat retragerea dreptului de folosință pentru terenurile acordate gratuit pentru mai mulți cetățeni de onoare,  persoanele aveau obligația începerii construcției în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar nu și-au exprimat dorința de a construi locuințe în orașul Bușteni și nici nu au făcut vreun demers în acest sens din anul 2010.

„Confruntându-ne cu o lipsă majoră de locuințe sociale pentru tinerii din Bușteni și pentru a veni în sprijinul acestora la început de drum, considerăm că a fost decizia corectă pentru soluționarea problemelor locale.

 Obținem fonduri europene nu doar pentru proiecte de investiții, ci și pentru documentații importante, cererile noastre de finanțare pentru elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană (PUG și PMUD) au fost aprobate, prin același program PNRR – valoarea eligibilă aprobată fiind de 273.700 lei. Transpunerea în format GIS a planurilor orașului reprezintă o prioritate încă de la formarea echipei actuale administrative și va constitui baza de plecare pentru o relație modernă, eficientă și rapidă cu cetațenii ce se adresează Primăriei pentru servicii de Cadastru și Urbanism”, vine cu precizări primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu.

Articolul Proiecte de impact pentru Busteni, cu finantare prin PNRR apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]